S'HAN OBTINGUT 4 CITES DE PRESÈNCIA

Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
  • vinyater [4]
    • vinyater (Catalunya, 1991)
    • vinyater
      vinyater
      Catalunya
      1991
      Catalunya. Servei d'Extensió Agrària. (1991). Conreu de la vinya a Catalunya, El. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Servei d'Extensió Agrària : Caixa de Catalunya. Servei Agrari, DL 1991: p. 25
      Conegut també per Pansa Valenciana, Pansà i Vinater. N'hi ha una mica a la Conca de Barberà, a Martorell, Alella i Riu Corb-Baixa Segarra.
    • vinyater (Tarragona (Província), 1975)
    • vinyater
      vinyater
      Tarragona (Província)
      1975
      Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 127-128
      Variedades preferentes: garnacha blanca, macabeo, cariñena (samsó), garnacha tinta, sarel'lo, perellada, tempranillo; Variedades autorizadas: esquitxagos, Pedro Ximénez, subirat, sumoll, trepat, vinyater [Resum de la taula]
    • viñaté (Felanitx, 1975)
    • vinyater
      viñaté
      Felanitx
      1975
      Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 150-151
      Los vidueños "Quigat" y "Vinaté" contrastan por la pobreza en graduación, 10º a 11º, extracto y acidez de los vinos que proceden del primero, con los elaborados a base del segundo, finos, ligeramente aromáticos y graduaciones de 11º y 12º. (...) Variedades cultivadas zona de Felanitx: fogoneu, fogoneu francés, callet, manto negro, otras (batista, mandó[,] sabaté, boal, giró, sansó, galmete y gorgollasa, tintas; y quigat, viñaté, agamusa y moscatel, blancas)
    • viñaté (p. valenciana) (Tarragona (Província), 1971)
    • vinyater
      viñaté (p. valenciana)
      Tarragona (Província)
      1971
      Hidalgo, Luis; Candela, Manuel R.. (1971). Contribucion al Conocimiento del Inventario Viticola Nacional. Madrid : Instituto Nacional de Investigaciones Agronómicas, 1971: p. 24
      Macabeo (vino, blanca), Garnacha blanca (vino, blanca), Cariñena (Sansó) (vino, tinta), Xarello (Pansal, Cartuxá) (vino, blanca), Garnacha (vino, tinta), Parellada (vino, blanca), Escañavella (vino, blanca), Pansó (Trobat) (vino, blanca), Sumoll (vino, tinta), Trepat (vino, tinta), Esquitxagos (vino, blanca), Subirat (Malvasía) (vino, blanca), Viñaté (P. Valenciana) (vino, blanca); otras variedades: Cardinal (mesa, tinta), Morenillo (vino, tinta), Moscatel (mesa, blanca), Pedro Ximénez (vino, blanca), Picapoll blanco (vino, blanca), Picapoll tinto (vino, tinta), Rosaki (mesa, blanca), Ull de llevre (Tempranillo) (vino, tinta), Verdiell (vino, tinta)

S'HAN OBTINGUT 4 CITES DE PRESÈNCIA

S'HAN OBTINGUT 4 CITES DE PRESÈNCIA

Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
  • 1971 [1]
    • viñaté (p. valenciana) (Tarragona (Província))
    • vinyater
      viñaté (p. valenciana)
      Tarragona (Província)
      1971
      Hidalgo, Luis; Candela, Manuel R.. (1971). Contribucion al Conocimiento del Inventario Viticola Nacional. Madrid : Instituto Nacional de Investigaciones Agronómicas, 1971: p. 24
      Macabeo (vino, blanca), Garnacha blanca (vino, blanca), Cariñena (Sansó) (vino, tinta), Xarello (Pansal, Cartuxá) (vino, blanca), Garnacha (vino, tinta), Parellada (vino, blanca), Escañavella (vino, blanca), Pansó (Trobat) (vino, blanca), Sumoll (vino, tinta), Trepat (vino, tinta), Esquitxagos (vino, blanca), Subirat (Malvasía) (vino, blanca), Viñaté (P. Valenciana) (vino, blanca); otras variedades: Cardinal (mesa, tinta), Morenillo (vino, tinta), Moscatel (mesa, blanca), Pedro Ximénez (vino, blanca), Picapoll blanco (vino, blanca), Picapoll tinto (vino, tinta), Rosaki (mesa, blanca), Ull de llevre (Tempranillo) (vino, tinta), Verdiell (vino, tinta)
  • 1975 [2]
    • vinyater (Tarragona (Província))
    • vinyater
      vinyater
      Tarragona (Província)
      1975
      Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 127-128
      Variedades preferentes: garnacha blanca, macabeo, cariñena (samsó), garnacha tinta, sarel'lo, perellada, tempranillo; Variedades autorizadas: esquitxagos, Pedro Ximénez, subirat, sumoll, trepat, vinyater [Resum de la taula]
    • viñaté (Felanitx)
    • vinyater
      viñaté
      Felanitx
      1975
      Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 150-151
      Los vidueños "Quigat" y "Vinaté" contrastan por la pobreza en graduación, 10º a 11º, extracto y acidez de los vinos que proceden del primero, con los elaborados a base del segundo, finos, ligeramente aromáticos y graduaciones de 11º y 12º. (...) Variedades cultivadas zona de Felanitx: fogoneu, fogoneu francés, callet, manto negro, otras (batista, mandó[,] sabaté, boal, giró, sansó, galmete y gorgollasa, tintas; y quigat, viñaté, agamusa y moscatel, blancas)
  • 1991 [1]
    • vinyater (Catalunya)
    • vinyater
      vinyater
      Catalunya
      1991
      Catalunya. Servei d'Extensió Agrària. (1991). Conreu de la vinya a Catalunya, El. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Servei d'Extensió Agrària : Caixa de Catalunya. Servei Agrari, DL 1991: p. 25
      Conegut també per Pansa Valenciana, Pansà i Vinater. N'hi ha una mica a la Conca de Barberà, a Martorell, Alella i Riu Corb-Baixa Segarra.