S'HAN OBTINGUT 4 CITES DE PRESÈNCIA
Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
-
vinyater [4]
- vinyater (Catalunya, 1991)
-
vinyatervinyaterCatalunya1991Catalunya. Servei d'Extensió Agrària. (1991). Conreu de la vinya a Catalunya, El. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Servei d'Extensió Agrària : Caixa de Catalunya. Servei Agrari, DL 1991: p. 25Conegut també per Pansa Valenciana, Pansà i Vinater. N'hi ha una mica a la Conca de Barberà, a Martorell, Alella i Riu Corb-Baixa Segarra.
- vinyater (Tarragona (Província), 1975)
-
vinyatervinyaterTarragona (Província)1975Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 127-128Variedades preferentes: garnacha blanca, macabeo, cariñena (samsó), garnacha tinta, sarel'lo, perellada, tempranillo; Variedades autorizadas: esquitxagos, Pedro Ximénez, subirat, sumoll, trepat, vinyater [Resum de la taula]
- viñaté (Felanitx, 1975)
-
vinyaterviñatéFelanitx1975Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 150-151Los vidueños "Quigat" y "Vinaté" contrastan por la pobreza en graduación, 10º a 11º, extracto y acidez de los vinos que proceden del primero, con los elaborados a base del segundo, finos, ligeramente aromáticos y graduaciones de 11º y 12º. (...) Variedades cultivadas zona de Felanitx: fogoneu, fogoneu francés, callet, manto negro, otras (batista, mandó[,] sabaté, boal, giró, sansó, galmete y gorgollasa, tintas; y quigat, viñaté, agamusa y moscatel, blancas)
- viñaté (p. valenciana) (Tarragona (Província), 1971)
-
vinyaterviñaté (p. valenciana)Tarragona (Província)1971Hidalgo, Luis; Candela, Manuel R.. (1971). Contribucion al Conocimiento del Inventario Viticola Nacional. Madrid : Instituto Nacional de Investigaciones Agronómicas, 1971: p. 24Macabeo (vino, blanca), Garnacha blanca (vino, blanca), Cariñena (Sansó) (vino, tinta), Xarello (Pansal, Cartuxá) (vino, blanca), Garnacha (vino, tinta), Parellada (vino, blanca), Escañavella (vino, blanca), Pansó (Trobat) (vino, blanca), Sumoll (vino, tinta), Trepat (vino, tinta), Esquitxagos (vino, blanca), Subirat (Malvasía) (vino, blanca), Viñaté (P. Valenciana) (vino, blanca); otras variedades: Cardinal (mesa, tinta), Morenillo (vino, tinta), Moscatel (mesa, blanca), Pedro Ximénez (vino, blanca), Picapoll blanco (vino, blanca), Picapoll tinto (vino, tinta), Rosaki (mesa, blanca), Ull de llevre (Tempranillo) (vino, tinta), Verdiell (vino, tinta)
S'HAN OBTINGUT 4 CITES DE PRESÈNCIA
Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
-
1971 [1]
- viñaté (p. valenciana) (Tarragona (Província))
-
vinyaterviñaté (p. valenciana)Tarragona (Província)1971Hidalgo, Luis; Candela, Manuel R.. (1971). Contribucion al Conocimiento del Inventario Viticola Nacional. Madrid : Instituto Nacional de Investigaciones Agronómicas, 1971: p. 24Macabeo (vino, blanca), Garnacha blanca (vino, blanca), Cariñena (Sansó) (vino, tinta), Xarello (Pansal, Cartuxá) (vino, blanca), Garnacha (vino, tinta), Parellada (vino, blanca), Escañavella (vino, blanca), Pansó (Trobat) (vino, blanca), Sumoll (vino, tinta), Trepat (vino, tinta), Esquitxagos (vino, blanca), Subirat (Malvasía) (vino, blanca), Viñaté (P. Valenciana) (vino, blanca); otras variedades: Cardinal (mesa, tinta), Morenillo (vino, tinta), Moscatel (mesa, blanca), Pedro Ximénez (vino, blanca), Picapoll blanco (vino, blanca), Picapoll tinto (vino, tinta), Rosaki (mesa, blanca), Ull de llevre (Tempranillo) (vino, tinta), Verdiell (vino, tinta)
-
1975 [2]
- vinyater (Tarragona (Província))
-
vinyatervinyaterTarragona (Província)1975Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 127-128Variedades preferentes: garnacha blanca, macabeo, cariñena (samsó), garnacha tinta, sarel'lo, perellada, tempranillo; Variedades autorizadas: esquitxagos, Pedro Ximénez, subirat, sumoll, trepat, vinyater [Resum de la taula]
- viñaté (Felanitx)
-
vinyaterviñatéFelanitx1975Sanz Carnero, Francisco. (1975). Viñedo español, El. Madrid : Servico de Publicaciones del Ministerio de Agricultura, 1975: p. 150-151Los vidueños "Quigat" y "Vinaté" contrastan por la pobreza en graduación, 10º a 11º, extracto y acidez de los vinos que proceden del primero, con los elaborados a base del segundo, finos, ligeramente aromáticos y graduaciones de 11º y 12º. (...) Variedades cultivadas zona de Felanitx: fogoneu, fogoneu francés, callet, manto negro, otras (batista, mandó[,] sabaté, boal, giró, sansó, galmete y gorgollasa, tintas; y quigat, viñaté, agamusa y moscatel, blancas)
-
1991 [1]
- vinyater (Catalunya)
-
vinyatervinyaterCatalunya1991Catalunya. Servei d'Extensió Agrària. (1991). Conreu de la vinya a Catalunya, El. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Servei d'Extensió Agrària : Caixa de Catalunya. Servei Agrari, DL 1991: p. 25Conegut també per Pansa Valenciana, Pansà i Vinater. N'hi ha una mica a la Conca de Barberà, a Martorell, Alella i Riu Corb-Baixa Segarra.