-
Varietat
malvasia -
Variant lèxica
malvasía
-
Àrea geogràfica
Barcelona (Província) -
Període
1890 -
Font de referència
Roig i Armengol, Ramon. (1890). Memoria acompanyatoria al mapa regional vinícola de la provincia de Barcelona. Barcelona : s.n., 1890 -
Pàgina
p. 34
-
Transcripció
Malvasía.- Se cultiva generalment en la Costa de Llevant, en los terrenos montanyosos serveix pera ví, dona bastant fruyt y bó, y té molt determinada especialitat en Sitges, punt d'introducció de dita planta. Sarments: borrosos ab entrenusos curts y raveixinchs arribant á fer forqueta; fullas, mitjanas ab senos estrets, un xich arrodonits, cinch lóbuls ben determinats, llisas y verdas tacadas de groch en la cara de sobre, més claras y peludas en la de sota. Rahím: mitjá, irregular, llargarut, compost, fluix. Fruyt: petit, bastant desigual, quasi rodó, blanch daurat, dols sabrós. Vejis lo qu'e diu ab més abundancia de detalls al parlar d'aquesta varietat en lo capítol referent á la comarca de Vilanova.