S'HAN OBTINGUT 43 CITES DE PRESÈNCIA
Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
-
afartapobres [1]
- afarta pobres (1950)
-
afartapobresafarta pobresPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Trepat"
-
aramon [1]
- aramon (1950)
-
aramonaramonPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Sac de vi.- Cast. Aramón."
-
boval [1]
- boval (1950)
-
bovalbovalPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Baldós o Baldús.- Cast. ?"
-
carinyena [1]
- carinyena (1950)
-
carinyenacarinyenaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Esquinça roba.- Cast. Cariñena"
-
carrega-rucs [1]
- carrega rucs (1950)
-
carrega-rucscarrega rucsPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Carrega someres, Escanya velles, Pancer.- Cast. ?"
-
carrega-someres [1]
- carrega someres (1950)
-
carrega-somerescarrega someresPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Carrega rucs, Escanya velles, Pancer.- Cast. ?"
-
cartoixà [1]
- cartoixà (1950)
-
cartoixàcartoixàPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Pança, Pançalet, Xarel·lo.- Cast. Charelo."
-
cruixent [1]
- cruixents (1950)
-
cruixentcruixentsPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Cast. ?"
-
fogoneu [2]
- fogoneu (1950)
-
fogoneufogoneuFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- fogoneu (1950)
-
fogoneufogoneuFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413La variedad para vino es la llamada monastrell, utilizándose también con bastante frecuencia el fogoneu y mucho más raramente el moscatell.
-
garnatxa blanca [1]
- garnatxa blanca (1950)
-
garnatxa blancagarnatxa blancaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. Garnacha blanca."
-
garnatxa negra [1]
- garnatxa negra (1950)
-
garnatxa negragarnatxa negraPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta".
-
garrut [1]
- garrut (1950)
-
garrutgarrutPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". ".- Cast. ?"
-
giró [1]
- gir bobal (1950)
-
girógir bobalFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
-
granatxa [1]
- granatge (1950)
-
granatxagranatgeFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
-
grec [1]
- grec (1950)
-
grecgrecFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
-
grumet [1]
- grumet (1950)
-
grumetgrumetPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. ?"
-
malvasia de Sitges [1]
- malvasia de Sitges (1950)
-
malvasia de Sitgesmalvasia de SitgesPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Malvasia vera.- Cast. Malvasía de Sitges."
-
malvasia roja [1]
- malvasia roja (1950)
-
malvasia rojamalvasia rojaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Malvasia bona, Rojal.- Cast. Malvasía Roja."
-
mandó [1]
- mandó (1950)
-
mandómandóPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". ".- Cast. ?"
-
maçanet [1]
- mançanet (1950)
-
maçanetmançanetFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
-
moc de gall [1]
- moc de gall (1950)
-
moc de gallmoc de gallPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Dit de donzella, Queixal de gos, Queixal de llop.- Cast. Dedos de doncella."
-
monastrell [2]
- monastrell (1950)
-
monastrellmonastrellPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Morastell.- Cast. Morrastel."
- monastrell (1950)
-
monastrellmonastrellFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413La variedad para vino es la llamada monastrell, utilizándose también con bastante frecuencia el fogoneu y mucho más raramente el moscatell.
-
montònec [1]
- montònec (1950)
-
montònecmontònecPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Martorella, Montònega, Parellada.- Cast. Parellada."
-
montònega [1]
- montònega (1950)
-
montònegamontònegaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Martorella, Montònega, Parellada.- Cast. Parellada."
-
moscatell [2]
- moscatell (1950)
-
moscatellmoscatellFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- moscatell (1950)
-
moscatellmoscatellFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413La variedad para vino es la llamada monastrell, utilizándose también con bastante frecuencia el fogoneu y mucho más raramente el moscatell.
-
moscatell romà [1]
- moscatell romà (1950)
-
moscatell romàmoscatell romàPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Moscatell del gra bo.- Cast. Moscatel gordo blanco."
-
palop blanc [1]
- palop blanc (1950)
-
palop blancpalop blancFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
-
queixal de gos [1]
- queixal de gos (1950)
-
queixal de gosqueixal de gosPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Dit de donzella, Moc de gall, Queixal de llop.- Cast. Dedos de doncella."
-
queixal de llop [1]
- queixal de llop (1950)
-
queixal de llopqueixal de llopPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Dit de donzella, Moc de gall, Queixal de gos.- Cast. Dedos de doncella."
-
rojal [1]
- rojal (1950)
-
rojalrojalPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Malvasia bona, Malvasia roja.- Cast. Malvasía roja."
-
sac de vi [1]
- sac de vi (1950)
-
sac de visac de viPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Aramon .- Cast. Aramón."
-
sant Jaume [1]
- sant Jaume (1950)
-
sant Jaumesant JaumePenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. San Jaime."
-
sant Joan [1]
- sant Joan (1950)
-
sant Joansant JoanPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. San Juan."
-
sumoi blanc [1]
- sumoi blanc (1950)
-
sumoi blancsumoi blancPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. Piñuelo."
-
trepat [1]
- trepat (1950)
-
trepattrepatPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. AFARTA POBRES .- Cast. ?"
-
trobat [1]
- trobat ros (1950)
-
trobattrobat rosPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca".
-
trobat negre [1]
- trobat negre (1950)
-
trobat negretrobat negrePenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta".
-
ull de llebre [1]
- ull de llebra (1950)
-
ull de llebreull de llebraPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". ".- Cast. ?"
-
xarel·lo [1]
- xarel·lo (1950)
-
xarel·loxarel·loPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. CARTOIXÀ, Pança, Pançalet.- Cast. Charelo."
-
xarel·lo roig [1]
- xarel·lo roig (1950)
-
xarel·lo roigxarel·lo roigPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Pança rossa.- Cast. Charelo."
S'HAN OBTINGUT 43 CITES DE PRESÈNCIA
-
Europa [43]
-
Espanya [43]
-
Catalunya [33]
-
Barcelona (Província) [33]
-
Penedès [33]
- monastrell (1950)
- aramon (1950)
- carinyena (1950)
- cruixents (1950)
- sac de vi (1950)
- trepat (1950)
- ull de llebra (1950)
- mandó (1950)
- garrut (1950)
- boval (1950)
- rojal (1950)
- moc de gall (1950)
- moscatell romà (1950)
- sumoi blanc (1950)
- sant Jaume (1950)
- sant Joan (1950)
- xarel·lo roig (1950)
- xarel·lo (1950)
- montònega (1950)
- montònec (1950)
- malvasia roja (1950)
- malvasia de Sitges (1950)
- garnatxa blanca (1950)
- grumet (1950)
- cartoixà (1950)
- carrega someres (1950)
- carrega rucs (1950)
- queixal de llop (1950)
- queixal de gos (1950)
- afarta pobres (1950)
- garnatxa negra (1950)
- trobat negre (1950)
- trobat ros (1950)
-
Penedès [33]
-
Barcelona (Província) [33]
- Illes Balears [10]
-
Catalunya [33]
-
Espanya [43]
S'HAN OBTINGUT 43 CITES DE PRESÈNCIA
Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
-
1950 [43]
- afarta pobres (Penedès)
-
afartapobresafarta pobresPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Trepat"
- aramon (Penedès)
-
aramonaramonPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Sac de vi.- Cast. Aramón."
- boval (Penedès)
-
bovalbovalPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Baldós o Baldús.- Cast. ?"
- carinyena (Penedès)
-
carinyenacarinyenaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Esquinça roba.- Cast. Cariñena"
- carrega rucs (Penedès)
-
carrega-rucscarrega rucsPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Carrega someres, Escanya velles, Pancer.- Cast. ?"
- carrega someres (Penedès)
-
carrega-somerescarrega someresPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Carrega rucs, Escanya velles, Pancer.- Cast. ?"
- cartoixà (Penedès)
-
cartoixàcartoixàPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Pança, Pançalet, Xarel·lo.- Cast. Charelo."
- cruixents (Penedès)
-
cruixentcruixentsPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Cast. ?"
- fogoneu (Formentera)
-
fogoneufogoneuFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- fogoneu (Formentera)
-
fogoneufogoneuFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413La variedad para vino es la llamada monastrell, utilizándose también con bastante frecuencia el fogoneu y mucho más raramente el moscatell.
- garnatxa blanca (Penedès)
-
garnatxa blancagarnatxa blancaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. Garnacha blanca."
- garnatxa negra (Penedès)
-
garnatxa negragarnatxa negraPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta".
- garrut (Penedès)
-
garrutgarrutPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". ".- Cast. ?"
- gir bobal (Formentera)
-
girógir bobalFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- granatge (Formentera)
-
granatxagranatgeFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- grec (Formentera)
-
grecgrecFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- grumet (Penedès)
-
grumetgrumetPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. ?"
- malvasia de Sitges (Penedès)
-
malvasia de Sitgesmalvasia de SitgesPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Malvasia vera.- Cast. Malvasía de Sitges."
- malvasia roja (Penedès)
-
malvasia rojamalvasia rojaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Malvasia bona, Rojal.- Cast. Malvasía Roja."
- mandó (Penedès)
-
mandómandóPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". ".- Cast. ?"
- mançanet (Formentera)
-
maçanetmançanetFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- moc de gall (Penedès)
-
moc de gallmoc de gallPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Dit de donzella, Queixal de gos, Queixal de llop.- Cast. Dedos de doncella."
- monastrell (Formentera)
-
monastrellmonastrellFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413La variedad para vino es la llamada monastrell, utilizándose también con bastante frecuencia el fogoneu y mucho más raramente el moscatell.
- monastrell (Penedès)
-
monastrellmonastrellPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 18Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Morastell.- Cast. Morrastel."
- montònec (Penedès)
-
montònecmontònecPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Martorella, Montònega, Parellada.- Cast. Parellada."
- montònega (Penedès)
-
montònegamontònegaPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Martorella, Montònega, Parellada.- Cast. Parellada."
- moscatell (Formentera)
-
moscatellmoscatellFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- moscatell (Formentera)
-
moscatellmoscatellFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413La variedad para vino es la llamada monastrell, utilizándose también con bastante frecuencia el fogoneu y mucho más raramente el moscatell.
- moscatell romà (Penedès)
-
moscatell romàmoscatell romàPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 16Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Moscatell del gra bo.- Cast. Moscatel gordo blanco."
- palop blanc (Formentera)
-
palop blancpalop blancFormentera1950Vilà Valentí, J.. (1950). Formentera: estudio de geografía humana. Estudios geográficos, núm. 40. p. 389-442: p. 413Actualmente se cultivan muchas variedades para ser consumidas directamente (palop blanc, palop negre, grec, moscatell, mançanet, fogoneu, granatge y gir bobal). La mayoría de ellas se encuentran formando parras junto a la casa - sobre todo enramada -, en el arbolado o en soportes convenientemente dispuestas.
- queixal de gos (Penedès)
-
queixal de gosqueixal de gosPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Dit de donzella, Moc de gall, Queixal de llop.- Cast. Dedos de doncella."
- queixal de llop (Penedès)
-
queixal de llopqueixal de llopPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Dit de donzella, Moc de gall, Queixal de gos.- Cast. Dedos de doncella."
- rojal (Penedès)
-
rojalrojalPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Malvasia bona, Malvasia roja.- Cast. Malvasía roja."
- sac de vi (Penedès)
-
sac de visac de viPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. Aramon .- Cast. Aramón."
- sant Jaume (Penedès)
-
sant Jaumesant JaumePenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. San Jaime."
- sant Joan (Penedès)
-
sant Joansant JoanPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. San Juan."
- sumoi blanc (Penedès)
-
sumoi blancsumoi blancPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Cast. Piñuelo."
- trepat (Penedès)
-
trepattrepatPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". "Sin. AFARTA POBRES .- Cast. ?"
- trobat negre (Penedès)
-
trobat negretrobat negrePenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta".
- trobat ros (Penedès)
-
trobattrobat rosPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 15Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca".
- ull de llebra (Penedès)
-
ull de llebreull de llebraPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 19Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: b) Uva tinta". ".- Cast. ?"
- xarel·lo (Penedès)
-
xarel·loxarel·loPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. CARTOIXÀ, Pança, Pançalet.- Cast. Charelo."
- xarel·lo roig (Penedès)
-
xarel·lo roigxarel·lo roigPenedès1950Giralt i Raventós, Emili. (1950). Vocabulario panadesense de la viña y el vino. ca. 1950: p. 17Sota el títol "III. Variedades de la vid cultivadas en el Panadés: a) Uva blanca". "Sin. Pança rossa.- Cast. Charelo."