S'HAN OBTINGUT 6 CITES DE PRESÈNCIA
Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
-
guarnatxa [1]
- guarnatxa (1564)
-
guarnatxaguarnatxaCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
-
justuli [1]
- justuli (1564)
-
justulijustuliCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
-
macabeu [1]
- macabeu (1564)
-
macabeumacabeuCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
-
malvasia [1]
- malvasia (1564)
-
malvasiamalvasiaCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
-
picapoll [1]
- picapoll (1564)
-
picapollpicapollSant Fruitós de Bages1564Ferrer i Alòs, Llorenç. (1998). Vinya al Bages, La : mil anys d'elaboració de vi. Manresa : Centre d'Estudis del Bages, 1998: p. 34Claret de picapoll: 1 carga
-
trobat [1]
- trobat (1564)
-
trobattrobatCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
S'HAN OBTINGUT 6 CITES DE PRESÈNCIA
Variant lèxica
Ampelònim
Àrea geogràfica
Període
Font de referència
Transcripció
-
1564 [6]
- guarnatxa (Camp de Tarragona)
-
guarnatxaguarnatxaCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
- justuli (Camp de Tarragona)
-
justulijustuliCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
- macabeu (Camp de Tarragona)
-
macabeumacabeuCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
- malvasia (Camp de Tarragona)
-
malvasiamalvasiaCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.
- picapoll (Sant Fruitós de Bages)
-
picapollpicapollSant Fruitós de Bages1564Ferrer i Alòs, Llorenç. (1998). Vinya al Bages, La : mil anys d'elaboració de vi. Manresa : Centre d'Estudis del Bages, 1998: p. 34Claret de picapoll: 1 carga
- trobat (Camp de Tarragona)
-
trobattrobatCamp de Tarragona1564Ponç d'Icard, Lluís. (ca. 1564). Llibre de les grandeses de Tarragona. Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Col·lecció Mercadé, ud. 1.: f. 95v-96rEn la dita ciutat, sols del terme que té, se cull cad any lo vi que à menester en lo Camp que s diu de Tarragona; se'n cull tanta abundàntia que tot l'any proveheyx Barcelona y altres parts, de vins blancs, macabeu, trobat, justuli, malvasia; de vins claret y vermell a milenàs de càrregas. Y de poch temps ensà s'i cull guarnatxa, que és un vi molt delicat.